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Dear Mr. Polk:

This letter is in response to your September 6, 2016, email requesting clarification of the ' |
Hazardous Materials Regulations (HMR; 49 CFR Parts 171-180) applicable to providing ?
hazardous materials placards to motor carriers under § 172.506(a). We have paraphrased your
questions and answered them in the order you provided:

1200 New Jersey Avenue; SE
Washington, D.C. 20590

Q1. Youask the meaning of “provide” as it is enforced in § 172.506(a) of the HMR.

Al. The HMR do not define the word “provide.” However, according to conventional
resources, such as the Merriam-Webster Dictionary, it means “to make something
available” and “to give something wanted or needed to someone or something,”

Q2. Youask if § 172.506(a) requires those who offer hazardous materials to: (1)
physically hand placards to motor carrier drivers or present them along with shipping

A2,

papers before or at the time the hazardous material is offered for transportatlon or (2)
have placards readily available and accessible in organized files for carriers to pick up
as needed. You further ask which manner meets “provide” as enforced.

Section 172.506(a) specifies that the placards are to be offered to a motor carrier prior
to or at the same time a hazardous material is offered for transportation, but it does not
specify how they are to be made available. Therefore, the offeror may use any method
that meets the requirements in § 172.506(a). It is the opinion of this Office that the
following examples comply with this requirement: the offeror (1) physically hands
applicable placards to the motor carrier; (2) physically applies applicable placards to
the container/vehicle; or (3) makes applicable placards available to the motor carrier in




a manner such that the motor carrier can apply them to the appropriate
container/vehicle as required under the HMR.

I hope this information is helpful. Please contact us if we can be of further assistance.

Sincerely ;
v 4 T
T.-Glenn Foster

Chief, Regulatory Review and Reinvention Branch
Standards and Rulemaking Division




